magazin online muzica | livingmusic muzica de colectie
0 Coşul tău
Încă nu ai adaugat produse în coş.

Mobile Fidelity Sound Laboratorium - USA

Publicat la 25.01.2013

 

Marca celebra in domeniul audiofil, se distinge prin calitatea deosebita a produselor fabricate, reusind pana in zilele noastre sa-si mentina si sa imbunatateasca dezideratul de vinil de calitate. Vorbind despre MFSL, automat ne amintim de acele formate aparute in decursul anilor cum ar fi: Half Speed mastered, Original Master Recordings, Ultra High Quality Records (UHQR), High fidelity Casettes, Alignement devices for phonocartridges, 24 k Gold plated Cds, Ultra disc, etc.
Compania a fost fondata de Brad Miller, Producator si inginer de sunet, un maestru al inregistrarilor outdoor environment. Ca si teenager a inceput sa inregistreze diverse sunete naturale, de exemplu motorul de abur de la locomotive. In 1965 a infiintat The Mystic Moods Orchestra, o combinatie, un mixaj de muzica ambientala cu muzica instrumentala. Primul disc MFSL (MF-1) a fost realizat in sistem monoaural in 1958 cu un magnetofon Ampex 601-2 si cu microfoane Electro Voice. A urmat apoi MF-4 stereo deasemenea foarte laudat. In anul 1977 MFSL introduce pe piata notiunea de Half speed recording, presate direct de pe banda master de prima generatie si nu de pe o a doua sau a treia copie, rezultand un sunet mult mai rezolutiv, curat si precis. Tendinta s-a pastrat pana in zilele noastre.
1978 debuteaza cu noi contracte cu diferite case de discuri pentru obtinerea celebrelor master tapes in custodie, urmand a fi tiparite pe suport vinil. Acum se editeaza in format UHQR Dark Side Of the Moon, apreciat pana in zilele noastre. Dupa anul 1980 catalogul MFSL se imbogateste cu noi titluri care vor ramane celebre pana astazi, repere pentru sunetul de calitate. In 1981 apare UHQR Casettes. Intre '82-'84 apar celebrele box-uri cu Beatles 13 LP-uri , Sinatra, iar in '84 - Rolling Stones Box -11 LP-uri, adevarate perle audiofile (Collectors Items). Se mai poate mentiona aparitia Geodiscului, sablon celebru pentru alinierea cu precizie a dozelor pe bratul de pickup. Abia dupa 1984 MFSL isi extinde activitatea si in domeniul digital, aparand CD-ul Sonny Rollins - Way out West. Gold  Ultra Dicul apare in 1987. Sistemul Gain apoi ANADISQ 200 grame LP series, Super Virgin Vinyl apar intre '93- 2000. In timp se mai disting noi procedee de inregistrare audiofila: Gain two, SACD hybrid, etc. De formatul Gain two devine responsabil Tim de Paravicini. Acuma apar celebrele titluri ale celebrei Patricia Barber, "Cafe blue" castigand Best High Resolution Recording pe 2002. Discul Imagine al lui John Lennon beneficieaza tot acum de o noua remasterizare aparand pe format Gold CD ultra disc autorizat de insasi Yoko Ono. 
In incheiere Living Music team va recomanda sa frunzariti  sectia Audiophile din siteul nostru pentru a putea comanda diverse titluri.

Va Multumim si auditie placuta!

Living Music Team 2013