magazin online muzica | livingmusic muzica de colectie
0 Coşul tău
Încă nu ai adaugat produse în coş.

Gentle Giant - Analog Masterpiece

muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie Gentle Giant - Analog Masterpiece

Publicat la 12.04.2013

Printre multiplele formatii de progressive-rock, Gentle Giant au reprezentat cu siguranta una dintre cele mai originale si valoroase aparitii la inceputul anilor '70. Fratii Shulman nucleul de baza, Phil- saxofon, Derek- vocal/percutie, Ray- bas/vocal/vioara, acompaniati de Garry Green -chitara, Martin Smith- baterie, Kerry Minnear- sintetizator/clape, au realizat unul dintre cele mai apreciate albume rock-progressive, unanim indragit de adevaratii colectionari. Stilul muzical abordat de acesti desavarsiti muzicieni porneste de la rock, trecand prin blues, jazz, simfonic preclassic si terminand cu folkul britanic. Aceasta apreciere pare simplista, asa si este, dar a descrie muzica Gentle Giant in doar cateva cuvinte devine ceva aproape imposibil, de aceea aceasta muzica trebuie ascultata cu atentie. Armonii vocale gen acapella, riffuri marca Gary Green de heavy blues, cu interventiile lui  Minnear la claviatura si vibrafon de o inspiratie patrunzatoare, iata pe scurt la ce sa ne asteptam ascultand acest disc. Desigur, am putea cataloga muzica acestui prim album ca fiind mai naiva in comparatie cu creatiile ulterioare, dar credeti-ma pe cuvant ca ascultand astazi acest album dupa mai mult de 30 ani, experienta este coplesitoare. Alaturi de Genesis, ELP, Pink Floyd, Yes, Gentle Giant raman pentru eternitate unul dintre cele mai deosebite grupuri de muzica progresiva.
 In incheiere am dori sa ne referim in mod special la calitatea grafica a acestui album: coperta se deschide in plenitudinea ei, acum putem urmari acea pictura celebra cu acel urias tandru si acel zambet inocent, atmosfera de basm ai fratilor Grimm. Materialele folosite: carton, coloristica etc sunt de cea mai buna calitate, carton gros, solid, culori care respecta originalul, iata inca cateva motive in plus pentru colectionari. 
In ceea ce priveste calitatea sunetului, va rog sa ma credeti, ca pana la aceasta data nu a aparut pe piata muzicala o editie mai reusita. Eu personal nu am auzit o versiune mai buna. Sunet dinamic cald, foarte muzical, o capodopera. Aceasta productie nu are nici o legatura cu CD-ul existent pe piata. Editia este foarte limitata, de aceea comenzile se vor onora dupa o lunga asteptare in limita stocului disponibil.
Living Music Team va doreste auditie placuta! 

Living Music Team, Brasov, Aprilie, 2013
muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie Gentle Giant - Analog Masterpiece
muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie Gentle Giant - Analog Masterpiece