magazin online muzica | livingmusic muzica de colectie
0 Coşul tău
Încă nu ai adaugat produse în coş.

Mogul Thrash - for the connoisseur

Publicat la 13.05.2013

Dupa o intarziere de peste 40 ani, astazi avem deosebita placere sa va prezentam un album original, foarte valoros si foarte rar adresat colectionarilor. A aparut in 1971 la casa RCA. Genul muzical jazz-rock progressive. Formatia Mogul Thrash poate fi catalogata ca fiind un supergrup, deoarece aici putem intalni: 
-James Litherland - guitar,vocal /fost Brotherhood, si apoi primele albume la Colosseum
-John Wetton - bass,vocal/ Splinter, Family, King Crimson, Uriah Heep
-Michael Rosen - guitar, la Eclection
-Bill Harrison - drumms
deasemenea "Dundee Horns" format din: Roger Ball si Malcolm Duncan - winds, ulterior componenti Average White Band. 
Acest supergrup britanic debuteaza cu un singur album intitulat Mogul Thrash, produs de Brian Auger, (claviatura pe cateva piese). Istoria dramatica Mogul Thrash poate fi rezumata astfel: greseala de management, au ajuns la casa RCA dupa ce initial semnasera un precontract cu casa Atlantic care ulterior nu s-a mai fructificat, si de aici toate complicatiile. 
Analizand atent acest disc, din punct de vedere artistic, putem puncta urmatoarele aspecte: virtuozitate extrema (muzicieni de exceptie), muzica pur si simplu nu-ti permite nici un moment de respiro, te simti aruncat intr-un twister muzical. Basul lui Wetton incisiv, dinamic, exploziv, alaturi de solourile delirante la chitara si wah-wah ale lui Litherland. Sectia ritmica Wetton-Harrison te mobilizeaza pur si simplu. Dundee Horns intervin la momentul potrivit, astfel incat soundul  Mogul Thrash devine imbatabil. Este greu de exprimat in cuvinte muzica acestui grup, de aceea ne oprim aici. Acest album trebuie ascultat si judecat de fiecare colectionar in parte. Noi cei de la Living Music Team suntem bucurosi sa-l putem importa pentru dumneavoastra, pana de curand albumul fiind foarte rar. Remasterizare reusita, calitatea sunetului buna.
Deasemenea  este de mentionat un alt aspect foarte important, inginerul de sunet responsabil de calitatea sunetului este nimeni altul decat Eddy Offord, celebru pentru productiile Yes, E.L.P.,etc. In Cd-ul aparut la casa Flawed Gems in 2011 sunt incluse si bonusuri foarte valoroase, printre care si single-ul celebru Sleeping In The Kitchen. 

Living Music Team va doreste  auditie placuta, Mai 2013
muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie Mogul Thrash - for the connoisseur
muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie Mogul Thrash - for the connoisseur
muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie Mogul Thrash - for the connoisseur