magazin online muzica | livingmusic muzica de colectie
0 Coşul tău
Încă nu ai adaugat produse în coş.

Love Devotion Surrender...

Publicat la 16.07.2013

Carlos Santana si John McLaughlin, 1973
Prin acest disc, tandemul Santana/McLaughlin trebuie inteles mai presus de technica instrumentala, sublima si desavarsita, de neegalat pana astazi. Love Devotion Surrender ramane unul dintre cele mai importante albume de fuziune Jazz-Rock, inscris definitiv in eternitate.
Cele doua ghitari au reusit  sa transmita o energie fantastica pur si simplu transfigurind ascultatorul. Muzica creeata ne poarta pe aripile imaginare in transcendental. Notiunea timpului devenind astfel ceva relativ. Love Devotion Surrender este un disc original, incarcat de spiritualitate si plin de dragoste divina. Titlul albumului a fost ales in acest sens cum nu se poate mai potrivit: dragoste, devotament, resemnare. 
Albumul apare in 1973 intr-o perioada foarte prolifica muzicii de fuziune. Acum apar productii deosebite precum Santana cu Caravanserai, Welcome, Alice Coltrane si Carlos Santana - Illuminations, Weather Report, Return to Forever si desigur Mahavishnu Orchestra. Iata cativa protagonisti de creatie suprema. Carlos Santana influentat de Mclaughlin devine adeptul meditatiei transcendentale. Practicand yoga si filozofia buddista, alimentatia vegetariana, toate acestea vor reusi o purificare spirituala care vor influenta benefic puterea de creatie muzicala. Acest stil de viata, filozofia si meditatia orientala vor influenta in mare masura colaborarea acestor muzicieni. Rezultatul: un disc de mare incarcatura spirituala, unic si adevarat. Alaturi de cei doi mari muzicieni este foarte important de mentionat contributia celorlalti remarcabili instrumentisti participanti care se vor integra perfect in atmosfera generala. 
Doug Rouch - un exceptional basist care din pacate a fost prea usor dat uitarii, realizeaza cu maiestrie partituri pentru ghitara -bas deosebit de inspirate cu o virtuozitate si technica nemaiintalnita, (Caravanserai, Welcome, Illuminations, Lotus.)
Billy Cobham - unul dintre cei mai mari bateristi ai tuturor timpurilor (Mahavishnu Orchestra)
Larry Young - orga, deasemenea desavarsit.
Din pacate descrierea atmosferei acestui album, prin cuvinte, ramane ineficienta, ele fiind prea sarace, nereusind sa transmita mesajul muzical. De aceea Living Music recomanda melomanilor sa incerce retrairea acestui album, sa redescopere minunata lume muzicala, plina de originalitate si inspiratie.Va rugam ascultati acest album pe format Vinyl sau CD. Astazi mai mult ca oricand intr-o  lume plina de digitalizare si plastic, in care lumea materiala invinge forta spiritului Love Devotion Surrender devine un panaceu deosebit de util. 
Va multumim. Living Music Team Iulie 2013

muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie Love Devotion Surrender...
muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie Love Devotion Surrender...
muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie Love Devotion Surrender...