magazin online muzica | livingmusic muzica de colectie
0 Coşul tău
Încă nu ai adaugat produse în coş.

God Save The ' QUEEN ' - first album

Publicat la 08.10.2013

  

Reascultand in cateva reprize primul album Queen - 1973 pe noul format dublu CD 2011, bineinteles ca am ramas din nou profund impresionati de calitatea artistica deosebita. CD-ul 1 prezinta varianta remixata si remasterizata de Brian May si echipa de ingineri restauratori - arhivari Justin Shirley Smith si Kris Fredriksson. Discul a fost inregistrat la studiourile proaspat infiintate Trident Studios de pe Wardour Street in 1973. Roy Thomas Baker impreuna John Anthony ( responsabil si de albumul Trespass - Genesis ) au colaborat la realizarea acestei lucrari.


  

QUEEN first album, deja arhicunoscut in randul fanilor, aduce in atentie stilul Heavy - Progressive, promovat de cei patru muzicieni, toti instrumentisti desavarsiti cu un vocalist ce avea sa devina o adevarata legenda - Freddie Mercury.

" Keep yourself alive" devine primul hit Queen trezind apetitul viitorilor fani. Succesul comercial insa intarzie sa apara, Queen First Album devenind un collectors item, criticii de specialitate apreciindu-l unanim.


Living Music Team doreste sa aduc in atentia melomanilor, in special materialul cuprins pe CD-ul 2 : " THE DE LANE LEA QUEEN DEMOS ". Acest al doilea CD ne prezinta sase perle muzicale, de o valoare artistica remarcabila, niste raritati binevenite ce merita o atentie deosebita. Ele sunt variante nefinisate, asa zise 5 Long Lost Tracks - defapt prime inregistrari de studio realizate vreodata de Queen in decembrie 1971 la De Lane Lea Studios. Liar, Jesus, The Night Comes Down, Great King Rat, Keep Yourself Alive, variante care apoi dupa finisare au fost incluse pe LP-ul Queen First Album. Aceste 5 piese nu au fost prezentate publicului pana acum, ele existand doar in arhiva personala Brian May, pe " acetate " si au fost inregistrate cu mult timp inainte de a semna un contract cu o casa de discuri. Louis Austin este responsabil de aceste inregistrari., ele s-au facut cu scopul ca cei de la De Lane Lea Studios sa poata testa acustica proaspat infiintatului studio. Aceste benzi analogice au fost apoi prezentate mai multor case de discuri de catre Ken Testi spre audiere, cei de la Trident Audio Production fiind singurii interesati de editarea acestui album. Aceste bonusri " acetate " au fost apoi prelucrate digital si repuse in 2011 in drepturi. Piesa 6 "Mad The Swine" este insa si remixata de insusi Brian May si Roy Thomas Baker, aceasta piesa nefiind inclusa pe LP-ul original din motive de spatiu. Ceea ce este demn de subliniat la aceste bonusuri poate fi sintetizat in doar cateva cuvinte: prospetimea sunetului printr-o captare directa, fara artificii de studio si supraimprimari.Piesele degaja un sunet proaspat cu impact energetic major, melodiile fiind foarte dinamice, sincere. Ele nu au sunat niciodata atat de vital si impresionant. Acum mai mult ca oricand in sfarsit putem aprecia imensul talent ce salasluia in fiecare dintre cei patru Queen: un Roger Taylor dezlantuit la baterie, cu interventii naucitoare, sau basul lui Deacon foarte solid, cat despre May doar cuvinte de lauda, iar Freddie ramane Freddie, un vocalist de exceptie cu o voce inconfundabila ce va ramane in eternitate.In incheiere LMT va recomanda cu caldura achizitionarea primului album Queen in varianta analogica 180 gr precum si varianta dublu CD cu accele sase bonusuri. Suntem siguri ca nu veti regreta aceasta achizitie.