magazin online muzica | livingmusic muzica de colectie
0 Coşul tău
Încă nu ai adaugat produse în coş.

'The End Of The Game' by Peter Green

muzica pentru cunoscatori - Muzica de colectie 'The End Of The Game' by Peter Green

Publicat la 03.01.2014

Am ajuns la final de an 2013, un an cu momente placute presarate inevitabil si cu situatii mai putin reusite, totusi am ajuns la finele 2013 sanatosi si cu sperante pentru anul in care tocmai ne pregatim sa intram : 2014.


 

M-am gandit sa prezint un album din punctul meu de vedere foarte special aparut in 1970 la casa Reprise/Warner : The End Of The Game , autor, inconfundabilul Peter Green, pe atunci foarte tanar. Cronologic putem plasa acest album in perioada imediat urmatoare desfiintari grupului Fleetwood Mac - formula originala. Tocmai aparuse Then Play On, albumul care continea si Oh Well Part I & II . Ne aflam intr-o perioada creativa foarte prolifica in lumea muzicii rock, acum facandu-si aparitia albume de exceptie. The End Of The Game face parte din aceasta categorie. Personal consider acest album unul dintre cele mai remarcabile aparitii discografice. Aici se impletesc elemente de jazz cu R&B , piese pline de feeling, dinamice, dar si pline de tandrete .

 

Ghitara lui Green se tanguie, plange ca apoi sa explodeze cu o energie incredibila. Muzicienii care i se alatura nu sunt cu nimic mai prejos decat autorul principal: Bass- Alex Dmochowski , Baterie – Godfrey MacLean, Pian – Zoot Money, alternand la orga si claviaturi cu Nick Buck. Albumul este complet instrumental, piesele fiind o combinatie intre Blues si Jazz. Nu vom intalnii acele clasice blues-uri cu care Fleetwood Mac ne-a obisnuit de-a lungul timpului. Atmosfera este cu totul speciala. Sunetul a fost produs de nimeni altul decat de Martin Birch – o legenda in lumea rockului ( albume – Robin Trower , Wishbone Ash etc ) .

CD-ul pe care in prezent melomanii il pot asculta apare la Warner, intr-o varianta neremasterizata, dar garantez calitatea impecabila a inregistrarii, cu nimic mai prejos decat varianta originala pe vinil.

In final va recomand cu multa caldura acest disc, sa-l reascultati sau sa-l descoperiti. Sunt sigur ca surpriza va fi deosebil de placuta.La multi ani 2014, LMT