magazin online muzica | livingmusic muzica de colectie
0 Coşul tău
Încă nu ai adaugat produse în coş.

'Child of Novelty' in a 'Strange Universe' sau discipolul hendrixului

Publicat la 03.03.2014






     Dorim sa va aducem in atentie doua albume de exceptie marca Mahogany Rush, un trio canadian de heavy-blues : “Child of Novelty” si “Strange Universe”. Aceste albume au aparut in 1974, respectiv 1975, cronologic albumul 2 si 3.

     



     Componenta acestui trio este: Frank Marino – chitara, Paul Harwood – Bass si Jimmy Ayoub – baterie. Trioul s-a infintat in Montreal – Canada anii 70' , adoptand de-a lungul timpului stilurile: heavy – blues, hard – rock, psychedelic – rock , funk – rock etc.






    Frank Marino poate fi catalogat un ghitarist genial, cu o tehnica desavarsita, foarte influentat de mentorul sau Jimi Hendrix.
    La data aparitiei acestui grup, critica de specialitate s-a grabit sa-l catalogheze ca o palida copie hendrix. Ulterior s-a dovedit contrariul, aceasta falsa impresie transformandu-se intr-o recunoastere valorica unanima. Marino a fost si va ramane unul dintre cei mai apreciati ghitaristi de rock.


       Cele doua albume pe care Living Music le recomanda sunt foarte bune , ele fiind pentru colectionari. Muzica dinamica, plina de verva , cu tehnica instrumentala fantastica, bass solid, inspirat, punctat de o baterie exploziva, iar Marino genial.













    “Maxoom” este albumul de debut al formatiei in aceeasi componenta , de asemenea recomandat cu caldura colectionarilor.
    Aceste prime 3 albume pot fi achizitionate in format digital la casa de discuri Just A Minute, import Canada,  sunetul fiind foarte bine remasterizat audiofilii ramanand placut impresionati, iar superaudiofilii pot achizitiona prin Living Music albumul “ Strange Universe” in format LP – 180 g.





Living Music Team va doreste auditie placuta!






Discografie:

1972 Maxoom U.S.
1974 Child of Novelty U.S.
1975  Strange Universe U.S.
1976 Mahogany Rush IV U.S.
1977 World Anthem U.S.
1978 Live U.S.
1979 Tales of the Unexpected U.S.
1980 What's Next  U.S.
1981 The Power of Rock and Roll U.S.
1982 Juggernaut U.S.
1987 Full Circle
1988 Double Live
1990 From the Hip
1997 Dragonfly - The best of Frank Marino & Mahogany Rush
1999 Guitar Heroes Vol 4 - Frank Marino Stories of a Hero
2000 Eye of the Storm
2004 Real Live! double live album)
2008 Mahogany Rush IV / World Anthem (BGO Records BGOCD793 Remaster)
2009 Mahogany Rush Live / Talesof the Unexpected / What's Next (BGO Records BGOCD894 Remaster)
2012 The Power of Rock and Roll / Juggernaut (BGO Records BGOCD1061 Remaster)