magazin online muzica | livingmusic muzica de colectie
0 Coşul tău
Încă nu ai adaugat produse în coş.
Raconteur Troubadour

Never get out of these blues alive

Publicat la 09.04.2014

Never get out of these blues alive
    Avem deosebita placere sa aducem in atentia colectionarilor de vinil un album foarte bun care din pacate a trecut neobservat. Acum a sosit momentul sa reparam aceasta greseala, iata cateva informatii despre acest disc:

    A aparut in toamna anului 1971, inregistrarea s-a efectuat la Wally Heider Studios in San Francisco, aceasta fiind o garantie a calitatii sunetului. Editarea pe vinil a fost facuta la celebra casa ABC Dunhill Records, producator Ed Michael. Music on Vinyl astazi reediteaza cu succes acest disc, dupa 43 de ani. Calitatea presajului – impecabila, coperta de asemenea.
    Iata componenta albumului: Alaturi de John Lee Hooker alte nume sonore: Steve Miller – orga si chitara, Charlie Musselvihte – muzicuta, Van Morrison – vocal, Elvin Bishop – slide guitar, Robert Hooker ( fiul) – claviatura, Michael White – vioara, Ken Swank – baterie, John Khan – bass, Mark Naftalin – pian.

    Muzica acestui disc apartine country blues-ului impletindu-se cu detroit blues si elemente de delta blues, instrumentatia albumului fiind desavarsita. Un element surprinzator pentru acest album de blues autentic este prezenta viori, inspirat interpretata de Michael White, pe cele doua piese ale albumului. Hooker este in plina efervescenta creativa ( avea doar 45 de ani ) , este plin de viata si nu mai emana acea tristete in interpretare, care mai tarziu isi pune amprenta definitiv. Van Morrison interpreteaza in tandem piesa T.B Sheets magistral.


    Asadar Living Music recomanda cu caldura achizitionarea acestui vinil, pana de curand aproape imposibil de procurat.   

Arhiva editoriale

1 2 3 4 5

Caseta Cu Bijuterii

Publicat la 12.03.2013

                                                                                                                             
                                 
Aceste cateva exemplare pe care le vom prezenta sunt niste remasterizari foarte reusite, le acordam 5 stele. Hey generatia 1950 si ceva! Treziti-va din amortire, timpul nu este pierdut! Va prescriem vitamino-terapie dupa cum urmeaza: 


-Deep Purple - Machine Head-  O splendoare de remasterizare, un purple la apogeu cum rar v-a fost dat sa auziti. Nicicand nu ati putut gusta interventiile lui Paice din piesa Space Truckin, nemaivorbind de basul lui Glover sau orga lui Lord. iar despre Blackmore si Gillan no comment. Absolut recomandat.


-Wishbone Ash - First Light. --  Este ceva deosebit! Contine primele inregistrari oficiale ale acestei trupe, care mai tarziu peste cateva luni, anno 1970, avea sa devina primul lor album. Inregistrarile s-au facut de pe un acetate, adica un vinyl presat pentru probe, descoperit la o licitatie la Londra de archivarul formatiei. Transferul s-a  facut direct pe digital de pe acest acetate. In comparatie cu albumul oficial Wishbone Ash , sunetul de pe First Light este direct, crud si ne prezinta un wishbone ash in plina verva, cum rar s-a putut auzi pana acum. Foarte dinamic, foarte proaspat, dialogurile de neegalat dintre cei doi chitaristi, Turner si Powell. Iar sectia ritmica pur si simplu explodeaza. Foarte recomandat colectionarilor avizati.


-UFO - Phenomenon. -- 1973 - primul album unde apare Michael Schenker, un wonder boy care avea sa impuna un nou suflu formatiei UFO, il inlocuieste pe Bernie Marsden. Piese bine executate, bine inspirate, un cover "Built For Comfort", minunat, ascultandu-l pur si simplu te arunca de pe sezlong. Remasterizare de  5 stele la superlativ. 


-Hot Tuna - Burgers. --  Casa Culture Factory a reusit sa aduca pe piata toate albumele Hot Tuna in format mini vinyl replica, foarte reusite si avand un sunet impecabil pe 24 de Biti. De aceasta data in sfarsit ne putem bucura total de sunetul Hot Tuna in care basul lui Jack Cassady parca vine din strafundurile pamantului. Nu degeaba a fost invitat de Hendrix sa interpreteze partitura la bas de pe piesa Voodoo Chile, inclusa in Electric Ladyland. Acest album impreuna cu celelalte creatii Hot Tuna sunt recumandate de catre Living Music Team. Le gasiti pe site-ul nostru.


-Humble Pie - Smokin(LP 180G). --  In componenta Humble Pie, de pe acest minunat album apare pentru prima data si teribilul Clem Clempson la chitara, fost Colosseum (va amintiti de celebrul Colosseum Live). Toate piesele sunt bijuterii muzicale, iar sunetul de la Analogue prod. intruneste toate atributele unui disc audiofil. Discul este extrem de limitat (extremely limited edition).Recomandat colectionarilor audiofili.


-John Lee Hooker - It Serves You Right To Suffer. --  Editat de renumita casa Analogue Production. De aceasta data calitatea sunetului fiind impecabila. Este unul dintre albumele cele mai reusite din perioada inceputului anilor '60.Un John Lee Hooker autentic, foarte dinamic care face placere sa-l reasculti, mereu si mereu. Recomandat  amatorilor de blues de mare calibru.
(pentru produsele respective dati click pe titlu sau poze)

Living Music Team, Martie  2013
Vezi editorialul

'ANALOG MAN'

Publicat la 05.03.2013

'ANALOG MAN'
Vezi editorialul

Mountain 'Climbing'

Publicat la 22.02.2013

Mountain  'Climbing'
Vezi editorialul
1 2 3 4 5